SAYANG


a dream is a dream and i will keep it in my heart at all time

i need you. i love you all !

WELCOME STRANGER (!) My Blogger is best View with Google Chrome! Ho

best view with Google Chrome only. Thank you :)


Dec 18, 2010

Tiada lagi gentar !
Genggaman tanganku !


YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..



Tidak ada perempuan yang jahat, selagi dia tak pernah mengaku dia jahat ! :)
YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 14, 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT !

Assalamualaikum :) 


ha, korang berminat nak baca entry ni ? meh sini cepat. Entry ni mengenai Islam :D korang yang beragama Islam wajib baca, okay ? Hope kita semua dapat menjaga aurat sebagai seorang muslim. InsyaAllah :)



I LOVE ISLAM
COVER YOUR AURAT CAMPAIGN
See ? ya, Ini Banner untuk entry kali ini. :) Comel kan ? tapi kalau tudung tu kita pakai elok elok, mesti nampak Ayu Sangat :D Kempen ni dianjurkan oleh [ AFIQ NAUFAL ] . Macam mana qila bole join ? sebab Qila ada follow abang ini punya blog [ Ben Ashaari ] so pagi ni dia ada buat entry baru pasal kempen ni.  Apa lagi qila berminat lah nak bagi support. Thank's ya ? :)

Qila nak bagi pandangan tentang Menutup Aurat ini. Qila sendiri orang Islam dan korang pun macam itu juga kan ?
So, kita ni kena lah tahu macam mana nak tutup aurat mengikut cara Islam. Ya, memang tak dinafikan yang qila ni tak tutup aurat macam cara Islam, but kita mestilah ada usaha dari sekarang. Islam nak jaga Maruah kita dan bukan menyusahkan kita. Islam juga tak Memaksa tapi Islam mahu kita lakukan dengan Baik. :)
Alhamdulillah, qila boleh buat sedikit demi sedikit dan Alhamdulillah qila tak pernah Freehair !

 Freehair ? Rambut Percuma ? haha,  hebat tak bahasa English ini mempermainkan kita ? see ? Dalam masa yang sama kita free kan rambut kita dekat semua orang, dan semua orang boleh tengok rambut kita dengan Percuma ? alahaii, murah nya maruah kita. Nak ke kita kalau orang cakap macam itu ? Freehair ! setiap masa dan setiap masa juga kita dapat Dosa. Subahanallah... Kita ni kan nak jual mahal ? kalau nak jual mahal mestilah betul betul mahal. Jangan sesekali kalah dengan diri sendiri. Sekali kita kalah, hancur semuanya. Kalau nak bangkit semula ? memang boleh. Itu lah yang lebih bagus, k ?

Cuba kita fikir balik tentang Tutup Aurat ini. Renungkan dalam dalam. Bukan qila cakap kosong, semua ini pun untuk kesedaran qila. :)  Qila pernah dengar orang kata " Rimas lah pakai tudung ni. Panas ! " eh eh, itu pun jadi masalah ke ? Habis tu macam mana dengan Wanita kat Arab ? Tak kan dorang tak panas kan ? Dorang lagi panas tapi disebabkan Niat dorang yang betul, dorang boleh buat apa sahaja yang Islam buat. Tapi kita ? Suka merungut tak tentu pasal. Ada je benda tak kena dan ada je benda yang kita nak salahkan. Tengok lah, kita sendiri tak ada Niat yang betul.

Tutup Aurat ni nak jaga kita. Bukan kat Dunia je, tapi kat Alam kita seterusnya. Dunia dan Akhirat. Itu lah yang Islam maksudkan :) Bila kita betul betul faham tentang tutup aurat ini, mesti kita akan rasa selesa sangat dan tak kan pernah rasa merungut. Tapi dalam masa yang sama kita mestilah jaga ibadah, kalau ibadah kita dah terpesong, memang lah aurat kita pon dah Terpesong. Tak Gitu ? hehe, Kalau kita tutup aurat semuanya, orang Islam akan sayang kita dan mereka akan hormat kita dari semua aspek. 

Lagi lagi Lelaki Islam. Mereka nak lihat Perempuan Islam tutup aurat mereka dengan baik. Lelaki kalau bab tutup aurat, dorang memang senang. Tapi perempuan banyak benda yang kena jaga. Permata kita untuk bekalan di Akhirat nanti. Sebenarnya lah, bila di kaji balik. Lelaki ini nak perempuan yang betul betul baik. Sejahat mana pun lelaki tu, akhir sekali dia mesti nak Berkahwin dengan perempuan yang mulia. Lelaki ni mana pandang dah perempuan dah hancur. So, Perempuan. Jum sama sama kita jaga bangkit. Ingat Dunia kita selepas MATI.

Tutup aurat ni tak semestinya pada pakaian je tapi banyak aspek. Lagi lagi Kaum Hawa. betul tak ?
Aurat wanita termasuk Nada suara, cara bercakap, cara berjalan, cara pergaulan, cara menghormati orang lain dan banyak lagi. Semua itu Aurat Wanita yang harus dilindungi :)
Qila pernah kaji buku teks skola qila, ada satu ayat tu " Seburuk buruk suara, adalah suara keldai " 
eh, nak ke kalau kita macam itu ? Suara ni lambang peribadi wanita taw. Kalau suara kita halus, sopan mesti ramai yang suka berkawan dengan kita. :)

Dan akhir sekali, Qila harap apa yang qila dah tulis ini dapat qila lakukan dan korang semua pun mesti lakukan. Alhamdulillah, qila boleh ikut ini semua dari dulu lagi. Thank's to my Mom and Dad sebab jaga qla dari kecil dan tak pernah lepaskan qila. Dari kecil sampai sekarang kena Kongkong! haha, xD Dan qila dah nampak hikmah kenapa parents qila lakukan semua ini. Amin :)

Maaf kalau ada info yang salah. Harap korang boleh betulkan. Wassalam...... :D


Kempan ini qila nak Tagged pada kawan kawan Islam qila. Hope korang boleh bagi support dalam Kempan ini, okay ? Kita Islam so jagalah ISLAM !!! :)

Kalau yang lain nak join, boleh! Wajib ! haha xD  cara cara dia ada kat sini   [AFIQ NAUFAL]

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 13, 2010

Kepada Lelaki Yang Pernah Berdamping Dengan Wanita Seperti Ini :)

Dia terlalu sayangkan aku. Itu yang aku sangat pasti. Atas sebab itu aku rasa terlalu selesa kerana aku yakin dia tak kan meninggalkan aku. Dia sanggup mengetepikan kepentingan diri sebab nak menjaga hati aku. Sering aku biarkan dia memujuk dirinya sendiri bila dia merajuk. Buat apa aku nak pening-pening pujuk dia kalau dia sendiri akan kembali padaku dan meminta maaf atas keterlanjuran sikapnya sendiri. Sebarang perselisihan, dia yang akan mengalah dan dia akan menyalahkan dirinya sendiri walaupun jelas memang salahku.


Dia wanita yang rela berkorban apa sahaja kecuali satu, dia tak mahu dirinya disentuh sebelum kami memiliki ikatan yang sah . Dan atas sebab yang satu itu aku rasa dia perempuan yang membosankan. Nak pimpin tangan pun tak boleh. Apatah lagi nak peluk. Ada pun bergesel bahu itu pun sebab aku yang sengaja. Sampai satu tahap aku rasa dia sangat membosankan. Aku cemburu tengok kawan-kawan aku boleh pegang tangan awek diorang. Tapi aku? Bila aku cakap macam tu, dia cuma senyum dan cakap pada aku, “Belum tentu perempuan yang sentuh boyfriend dia tu sayang boyfriend dia lebih dari saya sayang awak… Belum tentu perempuan tu ada masa susah senang boyfriend dia macam saya ada untuk awak…

Yang nyata, aku langsung tak setuju jawapan dia tu. Aku tengok pasangan lain bahagia, sudah tentu girlfriend kawan-kawan aku sayangkan mereka sebab girlfriend masing-masing membelai kawan-kawan aku dengan penuh kasih sayang. Tapi aku? Jangan harap. Balik-balik jawapan yang sama. Tunggu lepas kahwin. Aku bosan tahu tak! Sampai satu masa aku dah tak tahan lagi. Aku minta kami berpisah. Aku nampak air matanya berlinang tapi sikit pun aku tak rasa kasihan.

“Mungkin kita tak ada jodoh. Awak lelaki yang baik. Awak berhak dapat perempuan yang lebih baik. Saya nak awak janji dengan saya satu benda, untuk kali terakhir. Satu hari nanti bila awak jatuh cinta dan awak betul-betul sayangkan dia, hargai perempuan tu. Mudah-mudahan perempuan tu akan sayang awak, terima awak seadanya, hormati awak sebagai lelaki dan yang paling penting bahagiakan awak. Saya akan bahagia tengok awak bahagia,” tu kata-kata terakhir dia untuk aku. Dia senyum walaupun air mata berlinang.
Argh! Tak habis-habis nak tunjuk mulia. Bosanlah dengan perempuan macam ni. Malas aku menghadap dia lama-lama. Cepat-cepat aku nak blah dari situ. Tiba-tiba ada bunyi hon dan sedar-sedar aku sudah tersungkur di seberang jalan. Satu dentuman yang kuat bergema dan aku lihat dia terbaring di hadapan sebuah kereta. Dia selamatkan aku! Lelaki yang dah menyakitinya! Darah membuak-buak keluar dari kepalanya. Ambulans datang dan membawa aku dan dia pergi.

Di hospital keadaan kelam kabut. Dia perlu dibedah segera kerana kecederaan teruk di kepala. Ramai kawan-kawan dan keluarganya turut ada sama. Aku tengok seorang wanita yang hampir sebaya ibuku menangis. Mungkin ibu dia. Mengalirnya air mata seorang ibu kerana aku. Rasa bersalah menimpa aku. Aku dah sakiti dia tapi dia rela berkorban nyawa untuk aku. Aku berdoa semoga dia selamat. Semoga aku sempat meminta maaf. Semoga masih ada ruang dalam hati dia untuk aku. Dia sangat baik. Aku tak mahu kehilangan dia. Dia ikhlas sayangkan aku.

Selepas beberapa jam pembedahan selesai. Dia berada di dalam ICU. Dia koma, tapi doktor kata dia masih mampu mendengar. Tiba-tiba seorang kawannya menghampiri aku. Kawannya menghulurkan sesuatu. “Aku rasa benda ni dia nak bagi pada kau,” hanya itu yang gadis itu ucapkan pada aku. Kawannya terus berlalu selepas itu. Pandangan kawannya pada aku penuh benci. Tahukan kawan dia tentang kejadian sebenar? Yang nyata aku tak pernah mahu berbaik dengan kawan-kawan dia. Pernah juga dia bersuara tentang hal itu tapi aku sekadar buat tak tahu.

Pulang sahaja aku buka bungkusan itu. Pasti hadiah untuk hari lahirku. Hari lahirku dua minggu lagi. Balutan kertas itu kubuka dan di dalamnya ada botol kaca berbentuk hati. Di dalam botol itu penuh dengan origami berbentuk bintang. Ada kad kecil berwarna biru kegemaranku. Aku sebak membaca bait-bait dalam kad itu.
“Dalam origami bintang ni ada kata-kata saya untuk awak. Awak buka setiap hari SATU sahaja. Mungkin saya tak dapat nak hubungi awak setiap hari sebab kesibukan kerja. Tapi, bila awak baca setiap hari, anggaplah setiap hari saya berhubung dengan awak. Saya nak awak tahu setiap masa awak ada dalam hati saya. Happy Birthday sayang…”

Aku buka botol kaca berbentuk hati itu dan kuambil satu bintang. Kubuka origami itu dan di dalamnya tertulis, “Love is like a poisonous mushroom. You don’t know if it is the real thing until it is too late..” Aku tersenyum sendiri. Aku buka lagi bintang yang seterusnya. Walaupun dia meletakkan syarat satu hari cuma satu. Di dalam semua origami itu penuh kata-kata semangatnya untuk aku dan suara cintanya yang ikhlas. Demi Allah, sepanjang aku bergelar lelaki dewasa, inilah pertama kali aku menangis semahunya. Air mata aku tak berhenti mengalir sepanjang membaca kata-kata dalam origami itu sehingga habis semuanya kubaca. Aku telah menyakiti seorang wanita yang luhur.

Aku melawatnya di hospital. Walaupun mukanya penuh calar, bibirnya pucat dan kepalanya berbalut, dia tetap cantik di mata aku. Dia bukanlah wanita yang memerlukan make up tebal kerana dia memiliki kecantikan asli. Atas sebab itu aku menghalangnya terlalu rapat dengan mana-mana lelaki kerana gusar jika ada yang tertarik. Dia sekadar menurut. Demi menjaga hati aku. Aku capai tangannya yang berselirat dengan pelbagai wayar yang aku pun tak tahu. Sejuk tapi betapa lembutnya tangannya. Pertama kali aku menyentuhnya.
Aku bisikkan ketelinganya, “Sayang..saya datang… Cepatlah sedar. Saya rindukan awak. Saya banyak bersalah pada awak. Saya minta maaf,” pertama kali aku minta maaf darinya. Tiba-tiba denyutan nadinya jadi tidak menentu. Aku panic.

“Hei, apa yang kau dah buat pada dia? Tak cukup kau sakiti kawan aku?” jerkahan kawannya mengejutkan aku. Doktor dan beberapa jururawat bergegas masuk dan aku diminta keluar.
Setiap hari aku berdoa supaya dia cepat sembuh, cepat sedar. Aku gusar sekiranya Allah mengambil nyawanya. Bukan aku tidak redha dengan ketentuan, aku sedar aku masih perlukan dia. Aku sayangkan dia. Genap dua minggu, aku mendapat berita dia sudah sedar. Aku bersyukur. Inilah hadiah hari lahir yang paling bermakna untuk aku. Dia juga sudah dipindahkan ke wad biasa. Aku mahu melawat dia. Aku rindu senyuman dia.
Aku mendapat panggilan telefon yang meminta aku mengambil tempahan. Namun kerana terlalu gelojoh, aku terlanggar botol kaca bentuk hati pemberian dia. Ah, semuanya akan aku uruskan nanti. Aku biarkan serpihan kaca bertaburan di lantai.

Tak sangka dia menempah kek khas untuk aku. Dia atas kek itu tertera bahagian belakang jersi pasukan bola sepak kegemaranku, Arsenal berserta namaku dan nombor kegemaranku. Aku senyum sendiri. Bahagianya aku.
“Abang bertuah. Girlfriend abang cakap dia tak tahu apa-apa fasal bola. Dia cuma tahu pasukan apa yang abang minat dan nombor yang abang suka. Sebab tu dia tempah kek ni khas untuk abang dan minta abang ambil sebab dia nak buat surprise. Dia cakap dia nak makan kek ni dengan abang. Kakak tu cantik, baik pulak tu. Abang kirim salam pada akak ya? Abang jaga akak tu elok-elok,” ramah gadis yang bekerja sebagai juruwang di kedai itu memberitahuku. Aku senyum sepanjang jalan ke hospital.
Sampai di hospital aku lihat dia sedang duduk di atas katil. Tiada sesiapa bersamanya. Dia sekadar termenung. Aku senyum padanya. Dia seakan terkejut melihat aku datang. Aku terfikir juga, boleh ke orang sakit makan kek? Tapi kan dia nak makan kek ni dengan aku.

“Sayang.. terima kasih kek ni. Saya happy sangat awak dah sedar. Adik cashier kedai tu kirim salam pada awak. Dia cakap awak nak makan kek ni dengan saya. Saya suapkan ya?” aku suakan sudu pada dia. Tapi sesuatu yang aku tak pernah duga, dia tepis tangan aku sampai sudu terpelanting ke lantai. Dia tak pernah kasar dengan aku. Dia selalu melayan aku dengan lembut. Aku pernah cuba pegang tangan dia pun dia tolak dengan baik. Mungkin dia terlalu terluka dengan aku.

“Baliklah. Saya makin sakit tengok awak. Bawak balik kek tu sekali. Saya tak nak tengok apa-apa berkaitan awak lagi,” pantas dia menarik selimut menutup muka. Aku terkedu sendiri. Dia tak mahu pandang aku lagi. Hati dia dah tertutup untuk aku. Dia tak pernah macam ni. “Baliklah. Saya makin sakit tengok awak. Bawak balik kek tu sekali. Saya tak nak tengok apa-apa berkaitan awak lagi,” pantas dia menarik selimut menutup muka. Aku terkedu sendiri. Dia tak mahu pandang aku lagi. Hati dia dah tertutup untuk aku. Dia tak pernah macam ni.
Selang beberapa hari, aku datang lagi tapi katil dia sudah kosong. Aku risau jika apa-apa yang buruk berlaku padanya. Dari jururawat aku tahu dia sudah dibenarkan pulang kerana keadaanya sudah stabil. Tapi yang mebuatkan jantung aku hampir gugur bila jururawat itu memberitahu dia masih menjalani rawatan susulan dan terapi kerana dia lumpuh. Dia lumpuh kerana aku!

Itu semua tiga tahun yang lalu. Sejak kejadian tu aku tak pernah jumpa dia lagi. Tahu apa-apa khabar berita pun tidak kerana aku memang tak pernah nak berbaik dengan kawan-kawannya. Walaupun sudah tiga tahun tapi aku masih merinduinya. Aku tak jumpa wanita yang mampu menyayangi aku lebih dari dia. Ah, panjangnya menung aku sampai nasi di hadapan mata sudah hampir dingin.
Baru aku hendak menyuap makanan ke dalam mulut, mataku terpaku pada satu wajah yang duduk selang beberapa meja dari aku. Dia? Aku pasti tu dia. Senyum dia masih sama. Tapi keadaan tidak lagi serupa. Dia sedang makan bersama lelaki lain.

Sesekali aku lihat dia mengusap perutnya. Dia mengandung. Maknanya dia sudah kahwin. Dan aku lihat lelaki yang juga makan di sebelahnya mengusap-usap tangan dia. Pasti itu suaminya. Dan aku sedar aku tak setanding suaminya sebab lelaki itu kelihatan lebih serba-serbi dari aku. Air mataku rasa ingin mengalir. Senyuman mahal milik dia yang dulu cuma untuk aku kini khas buat lelaki lain.
Suaminya lelaki bertuah. Itu aku tak nafikan. Cuma suaminya yang dapat menyentuhnya. Cuma suaminya yang dapat melihat apa yang terlindung. Dan aku sangat pasti, cuma suaminya yang mendapat takhta paling agung dalam hatinya yang suci.

Dia seperti botol kaca berbentuk hati yang pernah diberikan padaku dulu. Botol itu sudah pecah, namun aku sudah ganti dengan yang baru. Yang sama tapi tak serupa. Botol yang lama dipilih oleh dia dan yang baru dipilih oleh aku. Walapun aku masih menyimpan serpihan kaca botol itu, bentuknya tak lagi sama macam dulu. Dan sangat mustahil untuk kembali seperti dulu.

Pesanan buat semua lelaki, hargailah wanita yang menyayangi kamu. Jangan jadi macam aku. Matanya sangat cantik tapi aku selalu biarkan dia mengalirkan air mata dengan perbuatanku. Hidungnya yang kecil dan comel selalu aku sesakkan dengan asap rokokku walaupun aku tahu dia tak suka dan asap rokok boleh buat dia sakit kepala. Bibirnya sangat indah tapi aku selalu biarkan bibir itu tersenyum paksa kerana mangalah dengan setiap kemahuanku. Telinganya aku tak pernah nampak, terlindung, tapi telinga itu sering aku biarkan menerima segala marahku. Hatinya sangat lembut, dan aku selalu toreh dengan belati tajam dan aku biarkan dia merawat sendiri luka itu. Akhirnya, aku hanyalah lelaki ego yang tak memiliki apa-apa kerana dia sudah dimiliki orang lain.


Article ni di ambil dari blog kawan saya ;) 

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Advice !

Assalamualaikum :D

ya, pagi yang segar ! dan tetap segar.. InsyaAllah.. Terus kan perjuangan dan jangan pernah henti :) Hari ni nak buat Blogwalking lahh. hehe, nak tambah idea lagi. haiss, juling mata den. haha, xD 

Kepada penasihat saya, thank's sebab tak henti henti bagi Advice. :') Qila sayang korang.. Hidup memang macam ini kan ? Tak apa. Dah nak habis sekolah dah, lagi setahun. Lepas itu, semua akan berakhir. Cari hidup yang baru ! yeah.
Semua akan jadi yang baru. Tak nak jadi macam budak budak daa. hehe ;Pp
Islam pula akan qila pegang and jaga elok elok.


 Ya Allah, kuatkan lah aku. aku memang hambaMu yang lemah. Ampun kan aku :'(

Qila dah tanak cakap pasal ma*i.. semua ni salah qila, siapa suruh buat semua ni, kan dah kecewa ! haha, ape daa.. So, lepas ni kena kuatkan semangat. Jangan tewas da ! yeah. :D


YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

It's Over !!

ya, it's over now. Everything is over ! yeahh.. haha xD u must be strong. Maybe ni jalan terbaik untuk dekatkan diri dengan Allah. insyaAllah. Tiap masa msti rasa kehilangan but semua tu tak ada pape kan ? tak apa lahh. Ikut halua masing masing sudaa lah. Next Year den dah makin bosa so den nak jadi perempuan yang betul betul perempuan Islam. amin :)

Just Go on.. 

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 12, 2010

" CONTEST LELONG : I LOVE MY SELF ! "

wasalam Ainiaa :) Kebetulan qila buat blogwalking, qila TERsinggah dekat Blog and Entry Ain ni. Ini contest pertama Ain ye, Good Job ! Hope lepas ni buat lah Contest banyak banyak. Murah Rezeki. hehe ^__^ 
Qila berminat lah nak join, Qila pun dah Follow Ain, jangan lupa follow qila balik eh ? Thank You :) 

Contest Lelong ? haha, so semua orang boleh join la ea ? okay. Nanti qila try tag dekat kawan yang lain. Ain nak semua join kan? hehe, InsyaAllah :)

Ain ni ada bagi 4 tajuk untuk dijadikan Story dalam Entry ini. So mana qila nak pilih ? haha, semua macam best je. :) Qila nak pilih tajuk Rakan rakan saya ! yeah. I have so many story.. huhu, 

Start ! hee :Pp


A Story About My fren ! :)
Sebagai permulaan, qila nak cerita sikit tentang My Sweet Home dekat Jengka, Pahang. ya, I really2 miss that Town ! town ? maybe lah. Tempat tu dah semakin maju. Alhamdulillah. Ni time skolah rendah. Banyak sangat Kenangan Pahit dan Manis. Macam macam kawan yang qila dah jumpa. Mereka Hebat ! :D
Ingat lagi, masa qila masih Tadika. Tadika Kemas ! hehe, tahu kan tadika tu ? Gila rindu.. Time tu, kitowng baru lepas habis belajar, A,B,C,D and so on. :D Seronok masa belajar tu. Macam macam perkataan keluar. hehe,

Lepas habis belajar, kitorng baru je nak bergerak pergi makan. But, something bad happen! :(  nak tahu ? Cikgu Tadika kami tetiba saja pengsan. Cikgu Azura. Ya, qila masih ingat nama cikgu tu. Da hampir 8 tahun tak jumpa. :( sedih sangat. Biasa lah perpisahan selepas selesai perjuangan masa mula mula belajar. hehe, ^__^  okaay, cikgu kami memang pengsan. Qila dengan kawan kawan semua dah Cuak sangat. Tak tahu apa nak buat. Ingat lagi, Kawan masa kecil dulu. Nama dia ZAKI. Dia lah yang keluar dari class, berlari pergi panggil cikgu lain. Qila and kawan lain follow dari belakang. Memang kelakar, anak anak kecil berlari. Masa tu kami tak ingat apa da, yang kami ingat kami nak tolong cikgu kami. Semua menjerit minta tolong. Sampai ada yang terjatuh ! haha, itu lah kenangan kami masa susah. Sama sama bantu Cikgu :) [ ayat budak kecik ] Sekarang, semua jadi memori dalam ingatan :D
Qila ingat sampai sekarang.

Then, cerita masa sekolah Rendah pula. Time sekolah rendah, masih ada lagi yang sama sekolah dengan qila. Kami tetap bersama dalam satu bilik darjah.
Lagi pun, kami jiran yang terdekat juga. Kenangan masa kcil2 dulu memang best ! 

Qila skolah dekat SKJP2 . atau nama panjang nya, Sekolah Kebangsaan Jengka Pusat 2. ggrr, bila tulis nama sekolah ni. Rasa rindu sangat. Rindu semua, cikgukawangurubesar ! haha xD
Time darjah satu Qila dapat masuk class 1DM2. Nama class class kat skola ni mmg pelik. Dia ikut negeri negeri kat Malaysia. DM ? untuk Darul Makmur. kalau darjah dua pula, Darul Iman, dan sebagainya.... hehe :) Tapi kat sini qila taknak cerita panjang. Qila cuma imbas kembali memori silam yang masih terpaku dalam hati qila :( Bila join contest ni, macam mcam qila ingat. sedih btul.. huhu,





SEE ? Ini gambar selepas habis UPSR ! Tapi qila tak ada. Time ni qila dah pindah. Lepas habis UPSR, qila terus bagitahu yang qila terpaksa pindah Nilai, Negeri Sembilan. Semua tanya qila, Nilai tu apa ? haha, sorry. Qila pun tak tahu. Maybe sebuah bandar besar. Pahang ni, macam kampung. Banyak felda felda. Sebab tu kami macam kuno sikit. haha, tak semua laa. -__-
Sebelum qila pindah, downg ada ajak pergi raya sama sama, yela. Masa tu Time Adilfitri. Nasib baik sempat sambut dengan downg walaupun ni kali terakhir qila dengan downg. :(
Kami semua pakat pergi naik basikal, kononnya nak raya semua rumah kawan. Tapi tak semu ada masa tu. haiss, melepas pula. Qila memang terasa gila nak berpisah dengan downg. Bapak la sedih ! :'(

Lepas habis raya, qila pergi raya jiran yang paling dekat dengan rumah qila. Qila baru je nak bergembira, tetiba nampak Lori datang. ha! sudaaa.. Nak pergi dah ke ? aduss, tengok depan rumah. Parents dah siap angkut barang. Yang drive Lori ni pun satu, asal datang awal sangat  ?! ggrr, kawan pula bising2, semua kata " qila, nak pindah dah ke ? " ... " qila... " pehh, sedih sngat. Qila nangis dalam hati je. Dulu masa qila kecil, sikap qila memang pemalu. Pemalu ya amat ! ^__^ hehe, So qila tak tunjuk air mata qila depan downg. :)
Tenang je masa tu, tapi dalam hati  huhh,Tuhan je yang tahu. 
Qila pun cakap la kat downg, qila nak balik jap eh ? tapi padahal, berat je kaki nak melangkah masuk rumah. Tak snggup tinggalkan kawan yang 6 tahun bersama berjuang dengan qila ! ya, imissuall a lot :(

Masuk rumah je, mak mak dan ayah ayah jiran semua ada kat situ. Memang kitorng Jiran yang Akrab sangat !!! Dah macam keluarga sendri taw :D
Masa dalam rumah, qila duduk kat dapur. Duduk paling dalam aw, ingat lagi. Qila dengan adik, duduk bedua and senyap jee.. Nak pergi kluar pun dah tak snggup. Memang senyap gila la kitowng. Termenung jauh.. :0
Then, kawan umi kata " alaa, jangan la sedih. Nnti jumpa balik k "
Qila senyap je. Dah tak tahu nak bagi reaksi apa. :)

Dah borng gila tu, qila asyik jenguk tingkap. Nak tgk luar. Ada sape kat luar. Nak tahu apa qila nampak? budak laki. Downg naik basikal and asyik ulang alik depan rumah qila. Oh, tidak. Sorry kawan. Qila tak snggup jumpa downg. Serious, Time tu sedih sangat. Tak sangka, akhir sekali kami akan pindah jauh gak.

Sebelum kejadian ni, qila ada pergi Open House kawan. Dia ada bagi sekotak hadiah, dalam tu ada Cawan ukiran dari dia. Dia wish macam mcam utk qila. Sampai sekarang qila simpan, tak guna pun.. ehhe, Thank's to Athirah :)
Dalam tu ada surat, panjang sangat. Qila tak mmpu tulis. Yang qila ingat " Qila awak nak pindah jauh dah. Jangan lupa kita okay ? petang ini rumah saya ada buat jamuan, harap awak dengan adik adik awak boleh datang " ..........
Saya mahu menangis. Surat tu qila simpan dalam buku qila yang paling Special. Alhamdulillah qila sempat pergi rumah dia. Untuk kali terakhir. Kwan, qila sayang korng. :D


Lepas selesai semua nya. Time untuk pergi jauh! fuuhh.. dup dap dup dap,
Kwan kwan girl semua dah tnggu depan rumah. Umi suruh pergi salam. Masa tu qila rasa malu, tapi qila berani kan diri. Satu satu salam and peluk qila. :'( Menangis dalam hati je. Qila memang takan tunjuk air mata depan downg. Smua ketas yang korng wish tu, qila masih simpan. Thank's sgt2..

Kawan, Qila sayang sangat kat korng. Sahabat Sejati Saya Selamanya.
Dah hampir 5 tahun qila tak jumpa downg. Alhamdulillah, disebabkan dunia dah maju. Facebook dah menemukan Kami semua. YA, Dunia memng kcil Syukur pada Tuhan :D

Kami pun tubuhkan satu group dalam Fb. Group tu untk kami semua. Semua kawan dah lengkap dalam tu. Kami lepaskn rindu semua kat dalam tu. hehe, Ya, QILA RIND KOWNG !!!!!!!!!! XD
Semua dah berjaya, downg semua dari mcm mcm jenis skola. Ada yang alim, ada yang Rock. ahha, mcam mcam kan ?
Smua berlalu begitu pantas ! ;)

Ini lah ertinya sahabat. Sahabat tidak akan pernah Berpisah dan ia akan jadi Kenangan paling indah buat semua. Moga kita semua berjaya dalam SPM 2011. ye, next year ! Godd Luak all :D



Sudah habis cerita saya. hehe, dah macam karangan kan ? mesti dapat a+ ni. haha xD Thank you Ain sebab buat qila imbas kembali semua ini :)

okay, kalau korng berminat nak tahu lebih lanjut pasal Ain ni, bole tekan link ini : http://cakapcakapain.blogspot.com/

She so simple :) Sebaya dengan qila. hehe, SPM , k ? We Fight. hehe,
qila nak tag pada :
Nurul Syafiqah.
Ili Nabihah.
Adek Hanim.

Kalau sudi, Join okay ?!
Contest ni bermula  pada 11 59 PM (1 Disember 2010) dan tamat pada 11 59 PM ( 31 Januari 2011 )


byeee :D

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Never End !

hikhikhokhok !


haha,


Alif Asyraf !
YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Imran ngok!

haha, sorry sorry :) weh, kau memang nak pindahkan. Thank You sebab buat entry untuk classmate kita. Kau pun sama, jangan cakap orang je taw. Kau belaja betul betul. Ini perjuangan untuk kita semua. Kita perlu berkorban untuk setahun saje. Moga kita semua success. Amin :)


Aku pun minta maaf, babe. Maafkan semua benda yang pernah buat kau tak puas hati. Kau pon hebat gak cuma kau selalu malass.. hehe, :Pp
Kau jangan lupa kitowng. Lepas SPM, kita raikan kejayaan sama sama k ? Aku nak sangat semua tu berlaku! yee, kau dah fall in love with Physic, right ? Good Job Im ! see ? kau hebat kan.. :) haha,
So terus kan usaha kau tu ! jap jap, Kenangkan aku dalam doa kau, okay ?


hehe, okay laa. Bye :) 


9A+ SPM 2011 ! WE WILL GET IT !
YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Apa jawapan untuk semua ini ?

Hanya Allah tahu apa yang Qila fikirkan. Sangat kuat hati qila mencari apa jawapan untuk semua ini. Kenapa qila lakukan semua ni pada dia ? Maafkan qila :(
I know it my fault. Qila cuma nak yang terbaik. Kenpa perlu ada masalah lagi ? i know you hate me, you hate what i had done to you. I'm sorry ! I miss your joke, i miss your voice, i miss your advice, i miss your face, and everything you do. :) now, Qila hidup atas jalan yang menghadap ke hadapan. Jalan yang membuat qila selalu ragu ragu.


Boleh ke qila patah balik ? Qila takut akan dapat akibat buruk nanti. But, hati qila selalu menangis. Rindukan suasana dulu. Rindukan Janji antara kami. eerrgghh, perlu lagi ke ? Ya Allah. aku buat semua ini untuk Agama Islam aku. Kau kuat kan lah aku, aku benar benar lemah. Hati ku hampir mati dengan semua ni. Jika ni takdir untuk aku, tolong lah tabahkan aku. Kenapa aku perlu fikir kan dia ? Ya Allah, aku tahu dia sangat menyayangi aku. Bukan aku tak hargai dia tapi aku tak mampu. Aku bukan untuk dia. Aku bukan yang terbaik. Aku cuma nak tgk dia gembira+bahagia dan sentiasa sihat. I  always for you. I promise ! please, kuat kan semangat kau.


Kalau sekarang awak dah lupakan saya. Saya minta maaf, wak. Saya tahu saya suka buat keputusan tanpa berfikir panjang. Bukan nak seksa awak. Tapi awak tak pernah sedarkan saya. Awak hanya pndang semua ini sebagai satu perminan. I pray to God ! :(  Sometime saya rasa seronok and saya rasa tenang dengan smua ini. Sometime, semua ni menyeksa saya. Seksa hari hari saya. Saya fikirkan awak, saya fikir kan janji saya pada awak. Awak, please.. Saya bukan nak permainkan awak.


Tiap masa, ada benda sedarkan saya pasal Islam. Saya cuma nak kenal Islam dengan lebih mendalam. Saya cuba cintakan Islam. Maybe ni permulaan untuk hidup baru saya. Tapi saya tetap perlukan awak, wak. Please, tegurlah saya macam dulu. I miss ur joke !!!! Swear. :( Saya tak kuat kalau semua ni buat saya lemah. Maafkan saya... Banyak benda yang perlu awak dengar dengan jelas. Give Me Another Chance ! :D




YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

it'll be fine ?

buang yang keruh , ambil yang jernih.
Islam cukupp indah.
bercinta berlandaskan syariat ,
amannn dunia akhirat.

Alif Asyraf ! i love you so damn much.
Maafkan kesilapan qila.
Hope kita dua berjaya Dunia Akhirat.
I really really miss u, mata pat ! 

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 10, 2010

Update kejap. Ada masa dalam berapa minit je, hehe. Curi curi online ! :)
Penat betul kemas bilik. Macam macam qila jumpa. Dan semua kengan buruk, qila baling dalam Tong Sampah ! haha xD Nak tahu ? tadi baru je qila jumpa buku rujukan Chemist. Selama ni dah cari aw, tak jumpa jumpa. Belajar pon susah, tapi bila dah akhir tahun baru nak jumpa. Apa daa~ haha, itu lah. Nampak sangat tak kemas bilik. hihi, Nasib baik lah jumpa. Kalau tak..... sedih saya :( huhu,


Adik adik qila pula ? sebuk jeeww.. Habis semua benda downg ni. Qila pegang je barang tu, mesti ada kata " akak! nak kak.. " lagi2, " akk! hesh, macam nak jee kak " haha, ape daa. Pandai amek hati akk ea ? hehe, :) Takpa sayang. Nanti akk bagi kalau akk tak gunaa.. Tapi mmg geram laa. :) haha, panas deenn.. Smua sampah nak dikitar semula ke dik ? haha, cita cita tinggi betul..


Nak tahu ? pensel box, pen, pensel. Semua alat tulis la, qila tak payah beli daa. Rezeki depan mata babe! haha xD pensel Pilot abg den punyo, den cilok! haha, dia kata " amek amek. amek jee " hehe, :0
So, qila guna semua barang dia. Berkat tuu.. hehe, :0 Amin..


YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Finish :)

Sangat penat hari ini dan sangat happy ! hehe, nak tahu apa ? baca lah ni.. :Pp
Pagi tadi bangun dengan aman. Alhamdulillah. msg pula berlambak tak dibaca lagi.. Sorry tak replay msg korang semalam :) Qila tido awal seyh..
So, pagi tadi habis qila balas semua msg. AA pon ada sekali. haha, hope dia tak kesah den balas lambat. Kepada penasihat saya, Terima Kasih bro sebab sudi msg saya, so after this, if have some prob i can share with u right ?
haha, AA, sorry lorr :)

hemm. Tadi pakat msg dak dak ni. Bila nak betolak g McD. haha, tak ramai pon. Tapi malu je tadi. Pangai qila pelik and macam batak. haha, sorry ayu :) Qila ni mana pernah order McD sorang2. Menu dia pon qila tak pernah tahu. Ini lah budak yang tak pernah kenal dunia luar. haha, Segan den ! Hakim pon gelak jee :) hehe, Umi qila plak smpai bagi nasihat then dia bagi tips2 macam mana nak biasakan diri sorang2.. hehe, Thank's umi. Tapi qila tunduk malu je, umi cakap kuat. " akk ni, macam ni la lau nak sorang2, berani kan diri je. Cuba tgk orang tu" hehe, :) lepas tu umi suruh qila pegi order dulu sementara tunggu member laen. Nasib baek umi tak pegi kerja lagi. Kalau tak den sorang2 kat McD tadi. hehe, Umi kata " akk order lah pape dulu, jangan malu. Pilih je menu kat atas tuu " haha, qila . Bapak lah segan. ^_______^

Itu lah cerita nya. Budak baru nak belajar dunia luar and budak yang baru nak membesar. hehe, thank's untuk semua. Qila memang tak biasa keluar ni. :)
okay laaa. -___- penat.. tata :D

jap jap, hehe. Tadi lepas habis makan and bergambar kat Mcd. Kami pergi Dataran Nilai. Mula mula, downg suruh girl naek moto dgn laki. Sebab lelaki je naek moto, kalau nak jalan kaki pergi dataran, memang penat ah en. Qila pula merungut tak nak naek. Haha, sorry babe. Qila takan naik motor dengan lelaki. Takan sesekali !! ayu pula dah naik dengan hakim. ayyo, qila macam mana ? Alyn pon taknak naek dengan laki. Terus qila pergi tempat lain. Lepas tu, im panggil. Dia pergi kat qila. " takpa weh, aku teman kau. Lepas downg sume pergi, ayu amek kau pula " Hakim bagi ayu pinjam moto untuk bawa dak pempuan. so senang la en. Suka qila hehe, :)

bagus bagus. :) Ayu pergi hantar Alyn dulu kat dataran. Budak lain pergi gak. So, tinggal qila dengan imran dekat Mcd. Kami berborak lah kejap sementara tnggu mmber amek kitorng plak. Imran! kau memang memahami aku. Terima Kasih babe. Kawan Dunia Akhirat ! hehe :0

Imran dengan Alyn ada gtawu yang downg, da mula belajar. Alyn amek Home Tuition, Imran pula pegi Tunas Ilmu. Mak aih, kowng ni memang pelajar cemerlang la.. Godd Luck aw ! hehe :)

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 9, 2010

Tidak !

Banyak contest yang qila tak boleh join lepas ini. Adess, sedih! Qila dah jarang update Blog. Rindu kamu My Blogger <3
Maybe abang qila akan guna laptop and ternet ini. Enjoy sakan la dia lepas ni. Qila pula, duduk kat kerusi and ngadap meja ! Apa lagi ? study lah kawan. SPM tahun depan ini. 


eyy, asal qila rasa seram ha? takut plak pikir SPM ni.. tolong saya ! :D
YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Abang saya sudah tamat peperangan !

:) abang qila. Syafiq Azizi. Dia dah balik hari ni. Alhamdulillah. Masuk rumah je, banyak gila barang dia dari asrama. Biasa lah, budak dah tamat sekolah. Tahniah ! haha, sekarang den pula yang akan berperang. SPM !! yeahh.. haha, xD

So, qila tak payah cari dah soalan, buku, nota dan segala bahan rujukan SPM sebab dah ada depan mata ! hehe, bulat mata saya :0 .. Semangat berkobar2.. haha xD jangan jelous ye kawan ? alaa, nanti masuk skola. Qila share semua ilmu dengan korang, okay ? Dun Worry, sama sama kita berjuang ! Semua untuk masa depan kita :)

Abang qila ni ambil science stream ! whoa. Dia hebat kan ? tengok lah. Anak sape kan ? haha, bapak poyo qila ni :Pp Qila pon tak boleh jadi sehebat abang qila. Adess, sedih nya saya :'( Takpa, saya cuba yang terbaik ! Nak tunjuk gak kehebatan diri ini pada smua. Amin. hehe, 

Adik adik qila pula ? mak aih. Semua sebok selongkar barang abg qila. oit, bersepah abes. Den apa lagi, marah lah. Qila nak barang2 tu sebab untuk belajar en. Yang budak2 kecik ni, buat barang2 tu jadi bahan mainan. Sabar jelaa.. Lepas habes akak pilih barang, korang amek lah k ?? hayya, susah benar kan ? haha, xD budak kcik mmg mcm ini.

Malam ini ! Saya mahu buat semangat baru lagi. Biar membara ! hehe, ^__^
jom join !! hehe :)

ESOK ! McD ?? jadi tak ?
jangan tanya qila. Kalau qila, memang jadi. Qila nak datang juga. Rindu sangat kat Alyn ! yee, i miss u budak kcik yang comel. Semalam jerit aw kitorng. yela, alyn ni ttibe call. Guna no mak dia plak tuhh. Mana qila tak kenal. Habes semua luahan rindu kitorng lepas kan. Sumpah, qila rindu Alyn! hehe, esk kita jumpa okay ? biar budak lain tak dtg, kita lepak sama sama pon jadi lah.. haha, Tapi ayu and lain insyaAllah kompem dtg. Okay, Hope esk meriah k ? <3



YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Blogwalking !

hari ini dah banyak blog qila menjelajah. Best ! Banyak ilmu masuk. cehh, suka suka :D Ada banyak benda gak qila ketinggalan rupanya, lepas ni follow lah downg. haha, tak tahu malu la qila ni.. hehe ;Pp alaa, sekali sekala kan. Tak apa kan kan ? :) dorng punya blog best. Qila try improve kan blog qila juga.


So, help me ea ? 


nuffnang ? apa ni ? atoyy, ternet lembab ow nak buka laman ni. Dari dulu da cuba, tapi tak paham. haha, tapi qila try buat maybe benda ni boleh support Blog kott. :)
YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 7, 2010

WHI :)

WHI ? Wanita Hari Ini lahh :) yup, hari itu qila ada tengok WHI. Tajuk dia best. " Lain Dahulu Lain Sekarang " mula mula tak paham apa yang dorang nak ceritakan. Tapi qila tengok je la :D Lepas tu, baru la dorang mula. Dorang ada jemput la sesapa yang berkenaan untuk bincang tajuk ni en. Qila nampak ada sorng wanita ni. Pakai Tudung ah, baju labuh. Pikir ustazah. Rupanya dia ni dulu, jadi penyanyi. Ada ditunjuk video dia, memang sexy and gempak ah. Enjoy sana sini an. Qila pelik. Eh, so. Dia berubah an? waa. Alhamdulillah. Bagus sangat! Excellent !! :)


Dia ada cerita lah macam mana dia dapat Hidayah. Betul la, Hidayah milik Allah. Dan hanya yang terpilih akan dapat. :) Qila tengok siapa yang dapat hidayah ni, mesti bahagia dunia akhirat. Amin :D macam itu lah yang diharapkan.


Lepas tu ada lagi. Pelakon cerita, apa tah. Lupa lak. Sorry, :) sorang lagi Penyanyi lelaki. kumpulan Raffage! macam mana tah eja dia. Qila pon tak tahu. haha, sorry sekali lagi k? Dia ni pon dah dapat hidayah. Dia dah kuar dari kumpulan tu. Hebat lah kamu! Dia mmg tak macam dulu. Dia kata, mmg tak dinafikan untuk rindu Hidup macam dulu. Cuma kita anggap tu memori. yup ! memori. hihi, Qila suka ayat dia yang ini " kalau tak kenal, maka tak cinta " lagi lagi, " Kita kena benar benar Cinta Islam, baru kita tahu apa Islam "
a'aaa la. Betul dia kata :D


Qila ni dah lah iman lemah. Tidak kuat! :( so, qila nak change. Maybe la! :) hehe, kepada semua kawan ku. Qila minta maaf. Maaf k? kita buat hal masing masing k? Qila tanak ade masalah. Dengan sesape pon k ? jom blogger blogger sama sama. HAHA, xD enjoy itt ! yeah..


Thank's to AA. Sebab dah buat saya semakin Matang. Saya hargai awak. Kita sama sama ke jalan yang benar. Amin :)


Kawan, qila minta maaf lagi. And thank's for everything !
Kita bina azam baru. Lagi pon kita dah nak dewasa.. cehh,, hihi. ^__^
All the best! Qila doakan persahabatan kita semua :D


Okay lah. Qila nak out. Nanti update lagi. Qila mahu makan Fishball! haha, sedaaapp. nak ? meh sini.. haha :P Lepas tu kena belajar. atooyy, study study ! pening ! minta minta masuk otak ! Amin :D


YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Kejadian Ngeri !

yup, tersangat lah ngeri ! korang kena rasa takut aw. Takut yang teramat sangat ! hehe, :Pp gurau jela. Semalam ada cerita pasal ehemm ehemm. wahaha xD
den dgn AA gado. Gaduh besa punya. eh, jap. Gaduh ke ? bukan kot. Cuma qila ni je buat masalah, bukan pe AA. Saya minta maaf, okay ? saya stress kebelakangan ni sebab tu saya marah2. hehe, biasa lah kan. Perempuan kalau bercinta and da mula membara, memang gila gila punya. Soorryyy sayyaanngg ! <3


Itu la qila. haih. Kan dah nyesal, marah marah lagi. Tapi serious la, qila takan tinggalkan dia ni. Selama ni nasib baek den tak couple ngn other guys, kalau tidak. Den da sesat. Bukan senang nak jumpa Laki yang paham girl macam i ni. hihi, Alhamdulillah. Kami dok jauh, and macam benda da ajar kami. Awak baek! Saya takan sakiti awak lagi. Kita enjoy and bahagia, okay ? haha, iye iye je qila ni. Dah lah suka bawa masalah. Ada je benda yang qila rasa nak cakap. hihi, sorry. Saya cuma nak yang terbaek! AWOOKK!


semalam AA demam. Demam PANAS ! oh, tidaak. Qila tade niat. Soorry sekali lagi. Saya sengaja je buat awk demam. Eh, tak. Saya tak sengaja. hihi, ape lah qila ni. :Pp Qila dah kejam sangat dengan dia. Tapi dia Cool dan tetap akan cool. Qila rasa, WOW ! dan WOW! haha, Qila dah jumpa laki yang betul2 LELAKI. okay ?! :) dah dah. Bersyukur sikit qila. haha, xD jangan sesat sudah.


Alhamdulillah ah, kami boleh buat hal masing masing. Nasihat sama sama, macam tu lah qila nak. Ada masa kita serious, ada masa tak, k ? Qila ada cara nya. hihi, sorry kepada AA. AA baek.. Baek sangat. hihi, <3 Kita hadapi semuanya sama sama k? Saya tahu ada orang nak kena kan awak. But awak still sabar en. Memang kuat la awak ni. Hebat! Qila pon nak jadi macam AA la, bole ? hihi,


eh, masuk bab laen plak. Qila nak citer yang pasal demam uh, kesian sangat kat dia. Asyik cakap tak larat je. So, semalam kami dah berbaek. hehe, Qila tak leh tipu diri sendiri. :) Petang semalam calling2 dengan dia. AA tak habis habis cakap " tak larat la ***" serious, qila dah risau gila. Cuak! Salah den ke dia jadi macam ini ? eerr, ampun ampun. Qila tahu dia nak yang terbaek dalam hubungan kitorang, tapi qila takut. Itu je. I Scared ! :) hanya kami je paham apa yang qila takuti itu.hihi, then borak lagi. Dia cakap pasal MAT* ! bapak aih. Beragak lah awak. Jangan cakap pasal benda itu. Saya tidak suka, tahu ? isshh.. dup dap dup dap ! jantung ku.. haha. xD


Bukan main lama borak dengan AA. memang best. Qila tade pon borak dengan laki lain. Qila tanak main belakang. Kawan kawan qila tahu siapa AQILA. kan kan ? sayang u all :P okaay. Semalam dalam dalam demam tu en, sempat lagi dia buli qila. Kuang asam punya budak. haha, tape tape. ada hari, saya balas. Itu lah yang qila cakap. Lepas itu dia ubah. " jual kari, jual babas, ada hari, saya balas " macam tu la agak nya yang dia cakap. Otak dia ni an, memang pantas and memang power sangat untuk buat orang gelak. Patut lah ramai yang suka kawan dengan dia. Bagus betul awak ni. Tapi jaga diri tu baik baik. Ingat pesan saya sayang :)


Nak tahu apa dia ejek qila ? hihi, malu denn.. Tapi tape, den citer. Mulut tak leh duk diam mmg cmtu. ***Gendut ! dia sebut laju laju aw. Ey, ingat qila tak boleh tangkap ke apa yang AA cakap ? weekk, saya dengar lah awak. :Pp Lepas tu, dia ulang lagi. ***Gendut ! qila tergelak ah. ye ah, cara dia cakap lawak walaupun den geramm! haha, dia asyik ulang je.. Lepas tu an, dia tambah lagi. Dia buat bunyi orang yang bejalan bila badan gendut! Bapak aih. Buruk pangai ea? haha, geram.. Dah lah, Mata empat. Tak sedar diri !! haha, qila balas mcm tu. Takde idea. Hari ni baru qila dapat idea macam mana nak ejek dia, hehe. Jaga jaga ya ? Lepas tu dia ejek lagi, macam Patrick ~


oyt oyt, Patrick tak cumel... Jangan lah ejek mcm tu.. AA kata, abes tu apa yang comel ? haa. Mr.Puff ? haaa ? ikan buntal tu. wahaha, tanakk.. Semalam AA ni ngade. Orang nak Garfield! Lagi comel laa.. Tape, Mata empat mmg cmtu. Dah la demam. Lepas tu kena kan orang. kejam wak :Pp
tapi siyes ah, semalam gelak gile2 dengan dia. Ya la, qila tanak lagi marah2 dia. Kita happy k lepas ni ? Qila janji ! :)


Lepas dia puas ejek qila, baru tahu pening! haha, dia nak rehat. Dah penat la tu. Kesian awk. okay okay. Rehat secukupnya. Jangan cakap pasal MAT* lagi k? Buat qila risau. Pagi pagi nnt qila msg. :) pasti kan nya.


Sudah habis cerita ku ini. Walaupun jauh, kami tetap sayang menyayangi. cehh, hehe. :) tak pernah laki dapat qila macam ini. Kali ni qila nak kekal. InsyaAllah. Semoga smpai ke Pelamin lagi tuu. hihi ^__6
Abang angkat and adik angkat pon dah kata qila jarang msg downg. Malas laa. sorry ah, Qila akan buat apa yang terbaik! bubbye :)


Mata Empat Tak Sedar Diri ! hehe, :Pp
Alif Minyak Masak ! yeah. 
YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Dec 6, 2010

Salam Maal Hijrah :)

Assalamualaikum semua :D
Salam Maal Hijrah, okay ? Hope semua bersemangat hari ini. Mari kita bermuhasabah kan diri :) hihi,


Kita pun dah nak masuk Tahun Baru. yup, 2011 ! waa, sekejap je 2010 ni rasanya. Macam macam qila dah alami. Semoga tahun depan tidak ada masalah and dapat jadi yang lebih baik. Amin :) Azam Baru jum ! Apa dia ek ? huhu, nak qila senaraikan kep ? okay, bole aje. Ramai ramai kita buat azam yang terbaik, okay. 


haha, nanti jela qila tulis. Lambat lagi, sekarang baru berapa hari bulan kan. hehe, beday den pon belum sampai lagi. hesh, lama nyaa. :D wahaha,


No Ordinary Family !
ya, cerita ni Best sangat ! English punya. :D qila suka tengok cerita english2 ni, semua best kan. :) malam semalam la, tengok TV dengan family. Umi pon join ! cerita dia menarik perhatian kitorang la. Lagi lagi adik lelaki qila, diorng lagi suka tengok cerita yang gempak, alaa. Macam cerita yang ganas ganas la.
Tapi qila tak tengok habis, semalam ngantok gile. huhu, -___- 


Alif ! ya, Dia ! kenapa ? hehe, tade pape. Dia ni ada suruh qila dengar lagu itu, ini. Padahal, qila tak pernah dengar. Dia paham. Itu sebab la dia bagi lagu yang best, dia suruh qila layan. haha, InsyaAllah ya ? Tapi sedih pula, lupa tah tajuk lagu. Yang Korea punya la, tajuk dia pelik sikit. haha, den tak minat, tapi dia kata tu best. oke ! nanti qila layan. Then, tetiba en, dia nyanyi lagu UNIC punya. wahaha, nasyid pula dia ni. Kasih Kekasih ! qila memang suka lagu tu, tapi malam tu dia tetiba nyanyi. Seronok pula dengar! Thank's awak <3
Dia ni tak memboringkan, selalu ada je benda nak dibising kan. haha, 


Lepas tu an, dia ajar qila guna bahasa bahasa asing. esh, banyak pula yang dia cakap. Tapi bahasa tu semua nya ayat2 cinta. haha, apa lah alif.. -__- btw, thank's laa :) Aishiteru ! hihi, tu yang qila ingat. Banyak lagi. Qila ni tak tengok sangat cerita luar sebab tu banyak benda tak tahu. Buat malu je an.. ^__^


okay la. bubbye :)


YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

My Header Contest :)

Hari itu qila ada terbuka satu blog ni. Simple sangat. Tapi menarik. Terus Qila follow :) hehe, lepas tu dia ada buat entry baru. Pasal contest. So qila berminat ah nak join. Kena buat Header paling lawa. Then, sesiapa yang dipilih dia untuk jadi pemenang akan dapat Topup RM100 ! masyuukk.. haha xD
Best juga. Banyak tu topup dia nak kasi. Yang agak susahnya, sorang je akan jadi pemenang. Mesti semua buat cantik cantik kan. Hebat betul. hehe, :)


Ini empunya Header !

menarik !
TOPUP RM100
Dia kata buat je macam mana. Bebas ! Yang penting menarik aje. oke oke ^__^ So Qila nak cuba buat. Entah lawa atau tak ni. 
Kalau korang berminat, cuba la tengok Yana ni punya Blog, okay ?


click sahaja, ya ? senang sangat syarat syarat nya :)
Jum ramai ramai, nak ? Tahun depan baru dia umumkan.

Qila nak tag :
Nurul Syafiqah.
Ili Nabihah.
Abang Farouk.

Sekian, Terima Kasih yup .

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Keluar Makan McD baru dengan 4 Alfa ?

Jumaat.
10 Dec 2010.
Jam 3.00 Petang.
New McDonald.

eyt eyt, korang ni. jadi ke tak ? haha, semua ni idea dari Priya. Qila tengok Priya bukan main semangat nak ajak kita semua makan sama sama. Dia suruh qila ajak semua. okay ? kalau jadi tekan event kat FB. Tapi kalau tak jadi, gtawu la.
Mula mula kumpul kat McD. then, lepas makan and bergambar. Kita lepak kat Dataran pula. Macam itu lah cadangan yang diatur. Cikgu As plak tanya, ada Cabutan Bertuah er ? hehe, saya kurang pasti cikgu :)

Dan kepada sesiapa yang nak bawa orang luar bersama, di alu alukan. Nak bawa ehem ehem korang pon bole ! haha, ni la yang Priya cakap. :)
Qila pula belum conferm datang ke tak, okay ? 

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

30 Sifat Yang Ada Pada Saya ? :)

characteristic ? banyak nya ... haha, tajuk ni di Tag oleh Iqa. yup, hanya dia je yang tag. wahahaha xD tgk iqa punya, cepat je otak dia berfikir. hayya :)

  1. Saya suka cakap benda yang akan di ulang banyak kali tapi tak didengari orang lain. :D
  2. Saya suka pandang langit, lagi lagi bila naik kereta, mesti saya akan pandang langit lama lama :)
  3. Saya suka buat benda yang menarik macam orang lain buat. Janji menarik. 
  4. Saya kalau nak buat kerja dapur, mesti akan ambil masa yang lama untuk buat. Sebab kena tunggu Mood Rajin datang. selagi tak datang, selagi tu saya tak buat. HAHA xD
  5. Saya suka loyer buruk dengan kawan sebab kami bole gelak sana sini. :)
  6. Saya akan manja manja dengan kawan, *perempuan jela. Sebab best !
  7. Saya akan cuba bagi response tiap kali ada orang bercerita kat saya. Saje, biar orang tu rasa tak bosan dengan saya :) hehe,
  8. Saya suka buat Drama ! hehe, suka gaduh gaduh. Tapi akhir sekali, gelak ! :)
  9. Saya suka picit jerawat ! haha, it's normal kan ? macam korng tak biasa kot.
  10. Saya suka nasihat orang, tapi ikut juga lah nasihat yang macam mana.
  11. Saya akan mengelabah bila ada orang suruh saya buat sesuatu yang saya tak sedia.
  12. Dalam class, saya akan jadi paling semangat bila belajar supaya cikgu rasa seronok nak ajar kami.
  13. Saya akan marah bila ada orang buat bising dalam class. Jeritt ! haha, sorry babe :)
  14. Bila ada orang dalam susah, mesti hati tersentuh sangat. Kesian. Tak kira siapa orang tu.
  15. Bila ada orang dapat berita yang baik, mesti saya akan kecoh. Sebab nak bagi dia rasa seronok and buat dia jadi lebih bagus :)
  16. Saya akan tolong semua kawan saya kalau dorng dalam kesusahan !
  17. Saya cepat jelous dengan orang lebih perfect dari saya, tapi saya diam je. Sebab itu diri dia. Dan saya macam ni jela. hehe, Syukur :)
  18. Saya  akan Focus bila ada event kat sekolah smpai kawan kata "Semangat nya qila ni ow " haha da biasa dengar benda tu :Pp
  19. Saya akan usaha untuk dapat kan sesuatu yang saya inginkan !
  20. Saya akan menangis sampai puas sebab itu je jalan yang paling mudah bila saya nak hilangkan rasa Stress, Marah, Sedih, dan bila rasa Susah.
  21. Saya akan pasti kan yang kawan akan suka jadi sahabat saya.
  22. Saya tak suka makan Cadbury ! harap maklum, ya. something bad pernah berlaku antara saya dengan Coklat tu :(
  23. Saya akan mesej sesiapa saja bila rasa bosan yang teramat sangat! tapi tak selalu lahh :)
  24. Saya suka pandang orang sekeliling ! :) diorang ni Comel .
  25. Saya suka sangat tengok perempuan yang kurus and bentuk badan yang cantek. Saya pon nak jugak! wahahaha xD
  26. Bila saya da mula buat kerja, mesti saya akn Terlebih Rajin ! haha, sampai semua benda saya nak buat :)
  27. Saya ni selalu jadi yang terakhir bila ada benda yang kawan tengah borak.
  28. Saya suka buat muka comel depan kawan saya.
  29. Saya selalu perhatikan Adik Beradik saya.! i love them ! tanak downg sakit. :)
  30. lastly, Saya ni suka tulis benda merepek dan ayat pun akan jadi pelik sangat sampai orang pun tak paham !  haha :D

yup, itu sahaja. haha, baru saya tahu siapa saya :)
I Love Myself ! muah muah muah. HAHA,

papaii <3

YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Hari Ini :)

cerita cerita :D haha, ape yang berkalu hari ni?
em, maybe tak sama macam selama ni. memang berbeza. hari ni qila lain sikit, sorry la kepada sesiapa yang berkenaan :) bagi qila sorng sorng k? 


eyt, da lama an kat Malaysia ni ujan ? dah berminggu2. sejuk sangat. lagi lagi, lepas mandi. mak aih ! sejuk gila.. tapi seronok ah, semangat sikit nak buat keje. kalau pnas pnas kang, asyik bad mood je kan. :) semua yang terjadi mesti ada hikmah. so, mari kita bersyukur ! hehe, :D


haih, sebenar nya kan. minggu ni qila tak makan banyak aw. tak tahu la kenapa. bila fikir pasal nasi je, mesti kata taknak makan la. fikir pasal makanan je mesti tade mood nak makan. selera tu ada, tapi tah. qila asyik nak buat kerja je, makan pon entah ke mana. serious, sekali suap je, terus stop. then buat benda lain. pelik kan ? huhu,


ha ! nak tahu ? hari ni qila dah mula Belajar .. hehe, percaya tak ? alaa, percaya je. kalau tak percaya pon, buat buat percaya oke ? :)
tapi tade la study lama sangat. ni pon nak kena tunggu mood yang Baik and Rajin. baru la ada semangat nak belajar ! bila baca buku balik kan, risau plak pasal SPM. mak aih! kenapa lah susah sangat ? tak ada ke cara yang senang ? ayoyo :( nak study semua buku ? bapak aih. banyak tuu :D bengkak mata.. hehe, ^___^ tapi tak apa lah. i cuba the best ! doa kan i, okay ? <3








YANG BURUK DATANGNYA DARI SAYA, YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...